25 Nisan 2014 Cuma

2014 Gül Festivali


Isparta'da geleneksel olarak düzenlenen gül festivali bu yıl ne yazık ki yine soru işaretleriyle geliyor. Her yıl şehrimizde gül mevsiminin başlamasıyla beraber festival haberleri ve planları yapılmaya başlanıyor. Bu yıl 14.sü düzenlenecek olan festival bugünlerde belirsizliğini koruyor. Zaman zaman sadece belediyenin elinde olan festivale valiliğinde katkıları olmuştur. Bu yıl valimiz Vahdettin Özkan'ın ön ayak olduğu festival çalışmalarında sıra belediyeden gelecek cevapta.



Geleneksellik bu bağlamda tartışmaya açılmaktadır. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün
sitesine baktığımda festivalin bir komite tarafından düzenlendiği bilgisine ulaşabildim. Birçok Ispartalının benimle hemfikir olacağına inanıyorum ki bu festival şehrimiz açısından büyük önem taşıyor. Genellikle 3 gün süren etkinlikler kapsamında birçok vatandaşımız biraraya geliyor. Festival Isparta sınırlarında kalmıyor tabi. Uluslararası boyutu da var. Şehirde güzel bir atmosfer oluşturan etkinlikler birçoğumuzu mutlu ediyor ve Ispartamıza bağlılığımızı artırıyor. Sadece iki konser ya da şehrin sokaklarına sıkılan gül suyunun verdiği bir mutluluk ya da neşeyi anlatmaya çalışmıyorum. Gerçek Isparta sevdalısı bir isan sanırım anlatmaya çalıştığım duyguyu hissetmiştir.

Geleneksellikten girmiştik konuya. Önemli bir kültürel değerimiz olan bu festivale ciddi anlamda değer verilmesi ve sahip çıkılması gerektiğine inanıyorum. Her yıl kafamızda festival yapılacak mı sorusunun yerine acaba bu yıl festivalde bizi ne bekliyor sorusu yer almalıdır. Bu yıl valimizin de desteğinin olacağını öğrenmiş olduk. Görev sadece belediye başkanımıza yüklenmedi. Valimiz de bu konuda destek vereceğini söyledi. (Valimizi de bu arada tebrik etmek gerek, kendisi gerçekten şehrimizde iyi çalışıyor.)

Kısacası umalım ki valilikle belediye elele güzel bir festi
val yaşatsınlar bu yıl şehrimize. Sokaklarımız yine gül koksun. Festivalin açılışındaki havai fişek gösterisini izleyebilmek için balkona koşalım. Gece gökyüzünü aydınlatan, şehrin bir ucundan diğer ucuna hareket eden ışıkla gökyüzünü izleyelim. Böylesine güzel bir şehirde yaşamanın sevincini hissedelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder